0722 990 971

Articole recente

Indiferent daca vrei ca arta ta sa fie un hobby sau o terapie prin frumos, REMBRANDT ART SCHOOL organizeaza cursuri de PICTURA, pt copii cat si pentru adulti,intr-un cadru mai mult decat primitor. De la culori, hartie, pastel, panza, radiera, sisteme de masurare, pana la un studio profesional bine pozitionat, toate astea iti sunt oferite pe tot parcursul studiului, fie el de relaxare sau de aprofundare.

Copiii folosesc limbajul corpului mult inainte sa poata vorbi, pentru a exprima idei. Arta este tot un fel de limbaj, un mod de comunicare, si copiii au mari beneficii emotionale si mentale practicand pictura, ajutandu-i sa se dezvolte pe mai multe planuri. Pictura ii ajuta la dezvoltarea coordonarii ochilor, la dezvoltarea abilitatilor motorii, si la o mai buna constientizare a spatiului.

Prin pictura copilul se poate exprima liber si experimenta. Copiii invata despre forme, linii si puncte, si combinarea lor, despre culoare si teoria culorilor. Invata diferite tehnici si experimenteaza cu diferite texturi si invata despre mari artisti din istoria artei.

Pictura dezvolta creativitatea si imaginatia, copiii au libertatea si chiar sunt incurajati de a nu reproduce realitatea intocmai, ci de a o recrea din imaginatie, in culorile si formele dorite.

Pictura este una din cele mai indragite activitati de catre copii. Se poate vedea pe fata unui copil care picteaza cum este profund absorbit de ceea ce face, dar cum se si relaxeaza in acelasi timp.

Copiii au o capacitate extraordinara de e a-si alege culorile si de a inventa noi forme, si acest proces prin care doar cu o pensula se pot crea obiecte pline de culoare, forma, lumini si umbre, ii ajuta la dezvoltarea creativitatii.

Pictura incurajeaza gandirea critica, pentru ca in timpul procesului de creatie, copilul gandeste. Arta nu este numai despre emotii, ci si despre gandire, copilul proceseaza ceea ce picteaza, evalueaza, analizeaza. Prin asta, el poate sa discearna meritele sau neajunsurile a ceea ce face. Copilul isi vede lucrarea cu un ochi critic, si este capabil sa considere multiple puncte de vedere. Acest fel de gandire castigata prin pictura, este utila atat la scoala cat si la joaca.

Postat în Noutati